Om Bombadill

fika_ombombadill

Bombadill designs lekfulla bakverk visades för första gången på Formex, nordens största designmässa i augusti 2007. Väl där vinner bakverken det åtråvärda Formidable priset i kategorin Lek. Juryns motivering löd:

Teddybjörnen Fredriksson bjuder GI Joe och Bratz på saft och bullkalas. Traditionen att göra mjukleksaker i plysch fortsätter med ny kraft. Och vem vill inte smaka på en härlig bit stoppad prinsesstårta?

Sortimentet har växt både till antalet och storleken sedan dess och i dag finns det både inredningsprodukter och leksaker. Alla med samma lekfulla charm.

Bombadill designs produkter står för säkerhet, kvalité och smakfull design.
Vi tolkar lagar och regler som berör leksaker väldigt strikt. T.ex enligt SS-EN71-6 är alla mjukdjur och liknande tillåtna för barn upp till 3 år.

forbod

 

Dvs. denna märkning är ej tillåten.

 

 

Våra produkter är CE-testade och textilierna är producerade enligt Öko-tex riktlinjer.
När vi pratar rättvisemärkning så är det en djungel, det finns hur många olika typer av certifieringar som helst och vilka skall man igentligen följa? Kontroller och certifieringar kring dessa certifikat är omfattande – och det ska de vara.
Men, det är kostsamt och svårt för en liten aktör på marknaden att göra någon skillnad. T.ex är våra mattor gjorda i en rättvisemärkt fabrik, men för att få mattan certifierad skulle konsumentpriset öka markant.

När det gäller fabriker/tillverkare som vi samarbetar med är det viktigt för oss som producenter att det är humana, säkra arbetsmiljöförhållanden och goda arbetsvillkor. Våra tillverkare är väletablerade och professionella och samtliga arbetar enligt ICTI:s riktlinjer (International Council of Toy Industries). Det inkluderar allt från väl fungerande maskiner, att det finns lunchrum och toaletter, nödutgångar som inte är blockerade och att det inte förekommer något barnarbete.
Vårt mål är ändå att regelbundet besöka samtliga våra tillverkare för att med egna ögon försäkra oss om att detta följs.

Företaget ägs och drivs av Birgitta Sjöberg.